17 Mart 2013 Pazar

Çanakkale Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz...





1. Dünya Savaşı’nın ikinci yılında sancak merkezi Çanakkale’den güvenlik açısından tekrar Biga’ya taşınmıştır Biga savaş yıllarında Çanakkale Savaşları’nda yaralanan gazilerimizi sinesinde barındıran bir hastane kenti olmuştur. Savaşın sonuna doğru Biga Sancak’ının merkezi tekrar Çanakkale’ye taşınmıştır.Biga’da bulunan şehitlikte de Çanakkale Savaşları esnasında yaralı düşüp Biga Hastanesi’nde tedavi görürüken şehit olan 173 er yatmaktadır.

BİGA ŞEHİTLİĞİ

Anıt 1916 yılında Mehmet Sadık tarafından yaptırılmıştır.Aynı sehitlikte milli mücadelemizin kahraman Şehitleri -Köprülü Hamdi Bey ,-Kani Bey -Jandarma Komutanı ve erlerimizde bulunmaktadır.

Ortada bulunan görkemli anıttaki yazı söyledir: “Bu makbere 1914 senesinde harpte tahur olan Harp-i Umumi’nin Çanakkale savas meydanında yaralanmıs ve nakil eyledikleri Biga Harp Hastanesinde ve asıl karabi yezdan olmus 173 er konmustur. Zahir-Sen bugünkü hayat ve saadetini bu mübarek sehitlere medyunsun. Minnet borcunu unutma. 1914 canları pahasına bizlere bu vatan topraklarını armagan eden kahraman sehitlerimizin ruhları sad olsun .”
1915 yılı Çanakkale


"Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.”
M. Kemal ATATÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder