16 Mart 2013 Cumartesi

O Cafe


Bugünkü mekanımız kafeler sokağının son kısmında bulunan O'cafe. Kahvelerini içmektense kahvaltı yapmaya , sandviç yemeğe gidiyorum. Kahveleri kötü olduğundan değil. Sandviçleri iyi olduğundan. 

Özellikle Tavuklu sandviçleri mükemmel. Gelmesi biraz zaman alıyor* ama beklemeye değer. Izgara seçenekleride var. Ekmekleri özel ve ısındığı zaman helede içinde erimiş kaşar varsa parmaklarınızı yiyorsunuz. İlk bakışta pek doyurucu değil. İkinci parçaya geçtiğinizde doyduğunuzu anlıyorsunuz. Sandviçlerin yanında cips ve amerikan salatası geliyor. İkiside güzel. Kötü mal kullanmadıkları belli. 
 Ton balığını çok sevmeme rağmen buranın ton balıklı sandviçine pek alışamadım.İçindeki diğer malzemelerle BEN pek uyuşturamadım. Et, tavuk, ton balığı yemeğenler için ege sandviçleri var. Peynir domates salatalık koyuyorlar. Malzemeden kaçmıyorlar. Zeytin ezmesini seviyorsanız sürdürmeyi unutmayın. 
 Sandviçlerin fiyatları boyutuna göre pahallı. Ancak tadına , servisine ve doyumuna göre ucuz. Verdiğiniz paradan pişman olmuyorsunuz. Egeye bi elli kuruşluk indirim olabilir ama. 
 


  Kahvaltı tabakları küçük ve büyük olmak üzere ikiye ayrılıyor. Fotoğrafta gördüğünüz küçük kahvaltı tabağı. Bu tabağın yanında ilk çay bedava. Büyük olanı seçerseniz 2 çay veriyorlar. Tabakların doyuruculuğundan bahsedecek olursak küçük tabak ekmekle yediğiniz zaman doyurucu. Ama çok açsanız ve oturduğunuzdada az yemeyenlerdenseniz yetersiz olabilir. (6 TL) Büyük tabağa gelirsek o 12 Lira.Diğerinin yanında iki kişilik gibi bir fiyatı var.Ama öyle değil. Sosisler , sigara börekleri , kızartmalar derken getirdikçe getiriyorlar. Kahvaltı ziyafete dönüyor bir anda. Kahvaltıların bende en büyük iz bırakan yanı ise yeşil zeytindi. Gerçekten harika. İçinde minicik bir limon kabuğu var. Ekşi sevmeyenler için uyarım o zeytinler biraz ekşi ama ekşiye alışmanızı sağlayabilir :)

 Tatlı olarak suffleyi öneririm. Suffleye düşmanlığı olmayanların seveceği düzeyde olduğunu düşünüyorum.
 Kivili Milkshake üzerine biraz çalışmaları lazım. Artık Burger King var. Soğukluk , kıvam ve şeker oranı milkshakede çok önemli.
 Çeşitli bitki çayları var. İçeri kısıma oturup duvardaki resimlere bakabilir ve dışarıyı izleyebilirsiniz.
 Bigadaki mekanların çoğunluğunda olduğu gibi iç taraf ile dış taraf arasındaki uyumsuzluk burada da var. İçeri kısım çok güzel dizayn edilmiş. Mutfak temiz ve düzenli gözüküyor. Bir masa daha fazla atmak için mutfaktan kısmamışlar.
 Türk kahvesinin yanında getirdikleri lokumlara taktıkları şeyler çok hoşuma gitti. Her gittiğimde farklı şeyler batırıyorlar. Bende çalıyorum .
 Kasadaki abla o kadar iyiki para verdiğinize acımıyorsunuz. Güle güle harcayın :) 

O CAFE'nin başarılarının devamını dileriz ... 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder