16 Mart 2013 Cumartesi

Selçuk Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu


 Fazla uyumak isteyenler için avantajdır Selçuk yurdu. Çünkü uyanır uyanmaz okuldasınızdır. Ancak aylardan kışsa ve kar kış yağmur bastırdıysa o kısacık yol felakettir. Rüzgardan yanınızdakinin sesini duyamayacak hale gelirsiniz.
 Bu seneden itibaren Selçukla ilgili birçok önemli gelişme oldu. Öncelikle okula giden yol yapıldı. Selçuk 2 kişilik odaların olduğu yeni bir bina yaptı.Yeni binanın yapılmasıyla yeni elemanlar alındı . Öğrenci sayısı 500ün üzerine çıkartıldı.
 Senenin başında öğrencilerin çoğu isyan etti Selçuğa çünkü belli kurumlarla sorunlar yaşayan Selçuk yurdu öğrencilerini köydeki evlere , apartlara , kazan dairesine yerleştirmek zorunda kaldı. 4 kişilik odaların olduğu eski bina 5lendi 6landı. Bir iki ay boyunca öğrenciler bu çileyi çektiler ama artık her biri düzenini kurmuş durumda.

 BİGA İLE ULAŞIM
 Selçuk yurduna dönmek için 23:30 arabasını yakalamak gerekiyor. Bu Bigadan Ağaköy'e son araba. Otogarın merkezde olduğu zamanlarda 00:30 Kamilkoç,Metro,Truva arabaları Selçuk yurdunun önünden geçiyorlardı. Ancak otogar Biga'nın dışına taşındığı için bu yolu kullanmak zorlaştı. Dönüş için bir diğer seçenek otostop. Fakat o saatlerde bu yol tehlikeli. Sabah saatlerinde otostopu sıkça kullanabilirsiniz.
 Ayrıca son otobüs On Bir Buçukta diye gece hayatını kaçırdığınızı düşünmeyin. Zaten o saatten sonra Bigada gece hayatı pek kalmıyor.  /Yurdun kendi minibüs durağı var.

 ODALAR
2 Kişilik ve 4 kişilik oda seçenekleri var. Fiyatlar geçen seneye göre daha uygun. Bundaki en önemli etken yeni binanın yapılması. Temiz yastık  yorgan, çarşaf vs alabiliyorsunuz. Yataklar bazalı .Her odada bir banyo var. Suyun pek güzel olduğu söylenemez. Saçlarınızı banyo çıkışında pek iyi hissetmiyorsunuz. Odalarda telefonlar var .Bu telefonlar yöneticiyle iletişime geçmek ve şaka işleri için kullanılıyor. ( Sema abla yakalar)
Dolaplar çokta büyük sayılmaz ama eşyalarınızı yaz,kış ayırır ve bir kısmını bazaya koyarsanız yeterli olacaktır. İki kişilik odalarda televizyon var.Lobiye inme derdinizi ortadan kaldırıyor. Bence çok güzel yatırım. Dört kişilik odalarda 1 tane büyük, iki kişilik odalarda 2 tane çalışma masası var. Ayakkabılarınızı koyabileceğiniz dolabınızda var. İki kişilik odaları seçerseniz sigaranızı içebileceğiniz yada hava alabileceğiniz birde balkonunuz oluyor.

 SOSYAL ETKİNLİKLER
550 Kişilik bir yurttan bahsediyoruz. Odanızdan çıktığınız zaman ister istemez bir ortama çekiliyorsunuz. Aldığım duyuma göre bu senenin başında küçük bir sürtüşme olmuş öğrenciler arasında. Bu çok şansız bir durum Selçuğun prestiji için ama genelde ortam dostane. Büyük balık , küçük balık ortamı pek yok.
Futbol sahası erkekler için çok güzel fakat saha köstebek yuvası gibi. Sakatlıklara açık.
Langırt,bilardo , masa tenisi , internet (hepsi paralı-büyütülecek bir para değil) gibi seçenekleriniz var.
Basket sahası var. Potalar süper değil ama iyi.
Bahçede spor aletleri var.
Çardaklarla ve çileklerle dolu bir bahçeye sahip. Çileklerden istediğiniz kadar toplayabiliyorsunuz. Çileğin dışında birçok meyve var.
Lobide maçları izleyebileceğiniz 2 televizyon var. Arada sandalyeler kırılıyor.
Kantin geçen seneye göre yetersiz. Duyumlara göre taşınacakmış.
Yönetim geziler düzenliyor, döner günleri yapıyor. Kışın yemekhaneye yazınsa bahçeye müzik ekipleri gtiriyor. En ilgi çekeni döner günü. En az ilgi çekenise müzikli günler oluyor.
Kocaman bir bahçeye sahip.

Üst katlara ulaşım için asansörleri var. Nadirde olsa bozuluyor.
İki kişilik odalara ses yandaki odaya gidiyor.Duvarlar aceleye gelmiş sanırım.
Çamaşır yıkatmak ve kurutmak paralı. Çok çamaşır yıkatan biriyseniz paranızı köşeye önceden koymalısınız.
İnterneti hızlandırmak için birşeyler yapmaları gerek. Bazen google'ı göremiyorsunuz.
Temizlik adına sorunları yok. Gözden bazı şeylerin kaçmamasına dikkat etmeleri gerekiyor.
Girişler turnike sistemi ile oluyor. Saat 12de yurda giriş yapmadıysanız aranıyorsunuz. Geç kalacaksanız aramanızı , gelmeyeceksenizde izin kağıdı doldurmanızı öneririm. Kimseyi zor durumda bırakmamak lazım. 

Yemeklere yurt yemeği demem yeterli.
Yönetimdekiler çok iyi insanlar. Ödemelerinizde kimse boğazınıza yapışmıyor.
Bu seneden itibaren yemekhanede ölümcül kuruklar oluşuyor.
Birçok etüt salonu var. Sessizlik çoğu zaman sağlanıyor.
Bahçeye hayatınızda görmeğiniz böcekler giriyor. Korkutucu oluyorlar. Ancak ynetimin buna yapacak birşeyi yok.
Zamanla odanızı değiştirebiliyorsunuz.
Odalar genellikle sıcak tutuluyor. Seyrekte olsa soğuk olduğu oluyor.
1. Sınıflar adına çevre yapmak için ideal bir yurt. Zaten birçok kişi bir sonraki sene için kendine ev arkadaşı arıyor.
Ütü sayısının yurda etmesi imkansız.İlk bakışta dünyanın ilk ütüsüne benziyor.
Kızların ve erkeklerin karışık olduğu bir ortam. İnsanlar ne çok yakın ne çok uzak. Üniversite sınıfından bir farkı yok. Birbirlerinden hoşlananlar sevgili oluyor. Karşı cinsle konuşmak istemeyenler onlardan uzak duruyor. Aşırı korkulacak yada üzerine atlanacak bir durum yok. Standart.
 Not alışverişi,sınav sorusu paylaşımı,kitap satma konusunda kendi içinde çok başarılı.

                                             SELÇUK YURDUNA ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR,
 KALAN ÖĞRENCİLEREDE RAHATLIK DİLİYORUZ.
Bize yurt hakkında ek bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederiz
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder