18 Mart 2013 Pazartesi

Gezilecek Yerler1-Gönen Köy Konağı



Köy Konağı,  Bigadan biraz uzaklaşıp harika bir kahvaltıyla ve yemyeşil bir doğayla başbaşa kalmak için birebir biyer.

 ULAŞIM

 Geçen sene otogardan gönene arabalar vardı. Bu sene otogar Biganın dışına alındığı için arabalar Ağaköy arabalarının kalktığı dere kenarına alındı. 
 Yaklaşık 1-1.5 saatlik bir yolun ardında Gönen Otogara ulaşıyorsunuz. Bu sırada bir çok köyü ve tepeyi aşıyor yeni yerler keşfediyorsunuz. Eğer ki araba sizi tutuyorsa uyarıyorum ilaç için hem kısa bir yol değil hem de yollar çok bozuk. ( Emedur faydalı olacaktır) 
 İndiğiniz yerden Köy Konağına arabalar kalkıyor. Çok erken saatte gittiyseniz ve bir-iki kişiyseniz hemen kalkmıyor arabalar. Onların yanında taksiler var. 15 lira ücret alıyorlar. Aralarında anlaşmışlar, net fiyat. 
 Köy Konağına çıkacak arabayı bulduktan sonra tepeye doğru tırmanışa geçiyorsunuz. Karşınızda KÖY KONAĞI !



Sizleri güzel bir mimari karşılıyor. Şelaleler , küçük bir çiftlik , nargilenizi kahvenizi içebileceğiniz bir bölüm, harika manzarası olan bir balkon, çocuklar için park yeri , geniş bir otopark vs vs
Büyük bir arazi üzerine kurulmuş kocaman bir yapı. Halen inşaat halinde olan yerlerinden başka bir problemle karşılaşmıyorsunuz.



 Kahvaltı kişi başı 15 lira. Bigada 10 lira diyebilirsiniz . Beni de ilk götürdüklerinde böyle düşünmüştüm. Sonra manzarayı görünce dedimki "Buraya verdiğim paraya değer". Ama iş burada bitmiyor. Önce masaya çaydanlığı koyuyorlar. Sürekli sıcak tutuluyor. İstediğiniz kadar çay içiyorsunuz. Çaylar girişte verdiğiniz paranın içinde. Sonra sınırsız yiyebileceğiniz ekmekler masadaki yerini alıyor. Ekmekleri az koyuyorlar. Çünkü biliyorlar ki kimse ekmek yemeğecek. Sonra kocaman tekerleki bir araba geliyor üzeri kahvaltılıkla dolu. Zannediyorsunuz ki seçip alacaksınız. Fakat öyle olmuyor her birini masaya koyuyorlar. 10, 20 , 30 ,40 derken masa çeşit çeşit peynirlerle , mezelerle , zeytinlerle , reçellerle doluyor. E tamam zaten biz bunun onda birini bitiremeyiz demeye kalmadan börekleri , omletleri ve patates kızartmalarını koyuyorlar masaya. Herşey tamam. Planlı programlı haraket etmek zorundasınız. Çünkü herşey harika, herşeyden yemek isteyeceksiniz. Hele ki o çeri domateslere karşı koyamayacaksınız. (09:00 - 14:00 arası kahvaltı)

 Masadakileri yerken tabiki vicdanınız sizi yanlız bırakmayacak. "Dışarda onca aç insan varken sen gözünü doyuruyorsun" diyecek. Haklı. Gidip gözünüzü doyurup geliyorsunuz. Birde üzerine vicdanınız çıkıp sizi rahatsız ediyor.

Yaklaşık 2 saatimi kahvaltıda geçirdikten sonra görevli birini çağırdım ve sordum:
-Bunca şey çöpe mi gidecek? Benim burda dokunmadığım şeyler bile var.
Aldığım cevap benide vicdanımıda tatmin etti.
-Hayır efendim dokunmadığınız şeyleri tekrar kullanıyoruz. Dokunduklarınızı ise ihtiyacı olan kişilere gönderiyoruz.

Umarım böyledir gerçektende. Eğer öyleyse verdiğim her kuruş para helal olsun. Keşke dokunmadıklarımıda gönderseler.

Benim önerim Köy Konağına gidecekseniz kahvaltı yapmanız.Bunun yanında lahmacun , pide , balık gibi leziz şeyleride sizlerin önüne sunuyorlar. Üstelik bunları yediğiniz ortamda bir harika. Duvardan akan şırıl şırıl sular. Loş bir aydınlatma  , ahşap bir çatı. Kısacası harika bir ambiyans.

   KÖY KONAĞINA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.
SİZLEREDE AFİYET OLSUN.

GÜNEŞLİ KÖYÜ DAĞ ILICASI YOLU ÜZERİ 5.KM. GÖNEN
BALIKESİR 


 
.

3 yorum:

  1. Haklisiniz.servislerle kahvaltilar geliyor oturxuktan yarim saat sonra.recel o kadar kivamliki ters cevirince dokulmuyor.peynirler o kadar dogalki killar uzerinde taptaze..vasarilar diliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Yemekler rezil, midem hala bulanıyor, gidecekseniz bi çay içip manzaranın tsdını çıkarın sadece..

    YanıtlaSil